KUN HISTORIA KOHTAA TULEVAISUUDEN

ITÄHARJUN AJOT

1955-1965

NYKYISYYS

ITÄHARJUN AJOT 1955-1965

Itäharjun Ajojen uusi aika alkoi helatorstaina 25.5.2017, kun Markku Moberg ja Reijo Kulmala toteuttivat ajatuksensa moottoripyörien ja harrasteautojen kokoontumisesta Itäharjun Grillillä. Päivä oli helteinen ja paikalle saapuneen yleisön määrä yllätti totaalisesti, ilman sen suurempaa markkinointia paikalle ilmestyi noin 1000 ihmistä.

Päivän suosion innoittamina koottiin Veteraanimoottoripyöräyhdistys ”Paronin Pojista” innokas työryhmä, joka alkoi suunnitella seuraavaksi vuodeksi näytösajotapahtumaa ”Itäharjun Ajot 1955 – 65”. Mahtavalla talkoohengellä toteutettiin vuoden 2018 helatorstaiksi näytösajo, joka toi Ajoihin kymmenittäin autoja ja moottoripyöriä yleisön ihailtaviksi. Kiitos erinomaisen yhteistyön Turun kaupungin ja paikallislehtien kanssa, saimme tapahtumalle positiivista näkyvyyttä, joka houkutteli yleisöksi noin 3000 – 4000 ihmistä.

Vuosi vuodelta olemme pyrkineet kehittämään tapahtumaa talkoohengessä, ja ilmeisesti olemme tässä onnistuneetkin, koska yleisön ja kuljettajien määrä on joka vuosi lisääntynyt. Ilman mahtavia yhteistyökumppaneitamme emme hankkeessa olisi onnistuneet. Viime vuosina yleisöä on ollut vauvasta vaariin noin 4000 – 5000 henkeä ja näytösajoon osallistuvia kuljettajia noin 100. Lisäksi tapahtumamme on saanut positiivista julkisuutta niin paikallisissa kuin valtakunnallisissakin medioissa.

Näytösajoissamme on ollut vuosittain vaihtuva teema: Jarno Saarinen, Matti Salonen, Leo Kinnunen ja tänä vuonna Rauno Aaltonen. Pyrimme tuomaan esille vanhaa suomalaista moottoriurheiluhistoriaa nykypolville. Tästä vuodesta eteenpäin olemme tuoneet vaihtuvan teeman rinnalle pysyvän teeman ”Kun historia kohtaa tulevaisuuden”. Tällä pyrimme liittämään yhteen historian, nykyisyyden ja tulevaisuuden. Esimerkiksi sähkön esiinmarssi eri kulkuneuvojen käyttövoimana näkyy jatkossa yhä voimakkaammin tapahtumassamme. Voimme yhteistyökumppaneidemme avulla esitellä ihmisille monipuolisesti kehitystä polttomoottoreista nykypäivään ja mahdollisesti jopa tulevaisuuteen.

Toivotamme jatkossakin kaikki lämpimästi tervetulleiksi Itäharjun Ajot 1955 – 65 näytösajotapahtumaamme ihailemaan vanhoja kulkuneuvoja ja tutustumaan uusiin mahdollisuuksiin.

Nähdään Ajoissa!